Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofie à la Sautet

zondag 26 februari 2017, 14:00 - 17:00

Filosofisch Café - filosofie a la Sautet

Filosofische vraag – Marc Sautet

Het 2e Filosofisch Café 2017, jaargang 3.

Methode Sautet: Het eerste filosofisch café zag in 1992 het levenslicht op de Place de la Bastille in Parijs. De stichter en moderator was filosoof Marc Sautet (1947-1998). Hij leidde elke zondag om 11 uur filosofische bijeenkomsten in Café des Phares en maakte van de filosofie een voor iedereen toegankelijk gebeuren. https://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Sautet

In zijn ‘café philosophique’ moest je immers geen wijsgerige kennis tentoon spreiden, maar mocht je eerst en vooral zelf filosoferen. Bovendien kon je de gesprekken gratis en voor niets bijwonen. ‘Want’, zo redeneerde Sautet, ‘denken is gratis’.

De bijeenkomsten verliepen steeds op dezelfde wijze: de aanwezigen brachten een aantal filosofische vragen of stellingen naar voren en daaruit werd dan op democratische wijze één gespreksonderwerp gekozen. Ook gedurende de rest van het gesprek bleef de moderator peilen naar de inzichten die de deelnemers in zichzelf meedroegen.

Philippe Deleu zal op vertrouwde wijze deze zondagmiddag in Bergen op Zoom de taak van moderator vervullen.

Filosofie maakt het gewone soms duizelingwekkend verrassend en het ongewone verbazingwekkend eenvoudig. Voor iedereen die durft te denken, voor wie lastige vragen niet schuwt en voor wie de verrassing zoekt van onverwachte inzichten.

Gegevens

Datum:
zondag 26 februari 2017
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://filocafe.nl

Organisator

Secretariaat “Sapere aude”
E-mail:
secretariaat@filocafe.nl
Website:
https://filocafe.nl

Locatie

Filocafé ‘Sapere aude’
Engelsestraat 30
Bergen op Zoom, Noord - Brabant 4611 RR Nederland
+ Google Maps