Links naar filosofie

Deze pagina zal zich de komende tijd verder vullen met relevante links over filosofische bijeenkomsten in de regio, filosofie in het algemeen, filosofische blogs, nieuws, etc.  De Filosofie Startpagina mag natuurlijk niet ontbreken.

Overzicht filosofische initiatieven in de regio

Filosofisch platform Breda

Wie? Ed Visser, Iris Has

http://www.filosofieplatformbreda.nl/ Onze filosofie als groep ligt er voornamelijk in om zoveel mogelijk ruimte te geven aan ideeën en zoveel mogelijk geïnteresseerden te motiveren om anders, ruimer, dus breder te leren denken. Ons motto luidt dan ook: breedband denken. Het Filosofie Platform Breda wil daarom ook iedereen uitnodigen om op onze bijeenkomsten in een gemoedelijke en ontspannen sfeer met elkaar over allerlei levensvraagstukken van gedachten te wisselen.

Filosofisch café Antwerpen

Wie? Rosette Demuyter, Sandra Aerts, Christel Desmaretz

http://www.filosofisch-cafe.be/ Sinds 10 april 2005 vindt elke tweede zondag van de maand, met uitzondering van de zomervakanties, een filosofisch café plaats in Den Hopsack te Antwerpen. Het initiatief gaat uit van enkele filosofieliefhebbers die elkaar vonden tijdens cursussen praktische filosofie bij Kristof Van Rossem en zich verenigden onder de naam Filosofisch Café.

Levenskunst Lier

Wie? Hugo Janssens, Ad Bakker, Myriam Arren, Remi De Roeck

http://levenskunstlier.wix.com/lk-lier Missie? Wij willen allerlei activiteiten en informatie aanbieden waarbij we vooral focussen op praktische filosofie. Op onze activiteiten staat het filosoferen vanuit de eigen levenservaring centraal. Zoekend naar antwoorden op de vraag wat ons kan leiden naar het ‘goede leven’. Op deze manier willen we de aandacht en interesse voor het ‘innerlijke’ het ‘zijn’ en ‘denken’ stimuleren.